Uz bogati ljetni program ove je godine ljeto u Popovači počelo besplatnim probnim ronjenjem na glavnom gradskom.trgu u sklopu projekta Pogled u plavo koji postaje atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske.

Brojni građani i posjetitelji Popovače imali su jedinstvenu priliku tijekom dva dana okušati se u ronjenju te spoznati čari i ljepote ronjenja s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja u organizaciji Promocije ronjenja, a sve uz podršku Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače koji ulažu velike napore kako bi obogatili ljetni program te pružili svojim sugrađanima i posjetiteljima Popovače različite programe za provedbu što boljeg i kvalitetnijeg ljeta u gradu.
“Velika nam je želja bila dovesti Pogled u plavo u Popovaču kako bi približili ljudima ronjenje i pružili im mogućnost da spoznaju ljepote podvodnog svijeta i čari ronjenja, a ujedno kako bi i obogatili ljetni program za sve građane i posjetitelje Popovače. Ronjenje je doista posebna aktivnost koja pruža nezaboravne doživljaje, a kroz ovaj projekt smo omogućili djeci i mladima besplatna probna ronjenja i priliku da uživaju u ovoj doista prekrasnoj aktivnosti”, kazao je Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače.

Na glavnom gradskom trgu bio je montiran 10 metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija pod nazivom Pogled u plavo dok su se ronjenju s instruktorima najviše razveselili najmlađi koji su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron. “Nisam nikad ronila i jako mi je bilo neobično disati pod vodom, ali mi je instruktor sve objasnio pa se nisam bojala. Baš je super!”, rekla je 10-godišnja Petra iz Popovače.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja te upoznavanja s ronilačkom opremom posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronilaca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

“Projekt Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te poticanje većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima kao i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.”, rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su Remax bazeni, Mares, PSS (asocijacija u ronjenju), Honda marine (Fred Bobek d.o.o.), Nemo-Adria, Termostroj – Lučko, a sve aktivnosti mogu se pratiti na BookNow 24 portalu, dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i službenim stranicama agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta: Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija i web portala Morski.hr.

+ posts