Qysea AI Diver Tracking revolucionarna je tehnologija koja koristi ekskluzivne algoritme Fifish-a.

Ovaj sustav prvi je te vrste koji precizno prati ronioce pomoću podvodnog robota pružajući sigurnost i rješenje za praćenje s površine u stvarnom vremenu. AI Diver Tracking donosi revoluciju u podvodna istraživanja, a stvoren je kako bi koristio roniocima za inženjering, očuvanje podmorja, spašavanje iz vode i razne druge akcije pod vodom koje uključuju i rekreaciju.

Praćenje i snimanje jednog ronioca iz raznih perspektiva

U načinu rada za jednu osobu Fifish inteligentno prati ronioca iz različitih kutova – bočno, straga, gore i dolje u različitim pozama neprimjetno se prilagođavajućirazličitim okruženjima. 

Fifish robot lako prati zaron i izron bez obzira na smjer kretanja.

Dinamične grupne – snimke širokog kuta

U načinu rada s više osoba Fifish ROV uokviruje više ronilaca radi dosljednog praćenja. Dok se tim razilazi, Fifish se udaljava radi jasne vidljivosti; tijekom grupnog kretanja vješto prati odostraga, vodi sprijeda ili snima zanimljive bočne scene vaše ronilačke grupe. 

AI Diver Tracking tako omogućuje praćenje zarona s površine pružajući osoblju na površini kvalitetan podvodni video nadzor bez kašnjenja što povećava sigurnost svih ronilaca.

Pet ključnih scenarija primjene

Podvodni inženjering

AI Diver Tracking osigurava kontinuirano praćenje ronilaca u podvodnom inženjerstvu pružajući ažuriranja njihovih mjerenja u stvarnom vremenu. 

Povećavajući sigurnost ronilaca u izazovnim podvodnim okruženjima sinkronizira snimke za osoblje na kopnu.

Zaštita mora

Tijekom radova za podvodnu konzervaciju AI Diver Tracking se fokusira na više ronilaca nudeći stabilno praćenje i podršku za aktivnosti poput čišćenja otpada iz morsa.

Potraga i spašavanje

Fokusirajući se na spasilačko osoblje AI Diver Tracking osigurava praćenje u stvarnom vremenu, nadgleda situacije i poboljšava ukupnu učinkovitost tima odašiljanjem podvodnih informacija osoblju na površini.

Podvodne manifestacije

U podvodnim natjecanjima AI Diver Tracking snima brze zarone i izrone sudionika, osigurava njihovu sigurnost i omogućuje prijenos događaja uživo.

Slobodno vrijeme i zabava

AI Diver Tracking i Fifish podvodni robot postaje savršen suputnik prateći ronioca iz različitih kuteva i snimajući nezaboravne trenutke pod vodom.

AI Diver Tracking funkcija je raspoloživa od 15. siječnja 2024. kao dio besplatne softverske nadogradnje za Fifish V-EVO podvodni robot, dok će za ostale aktualne Fifish modele nadogradnja slijediti uskoro nakon toga.

dive-IT d.o.o.

Hrvatska tvrtka dive-IT d.o.o. uz pomoć najmodernijih podvodnih robota i mobilnih tehnologija za uporabu na otvorenome nudi profesionalne usluge i proizvode za podvodna snimanja, mjerenja, inspekcije, ekstrakcije i istraživanja u moru, jezerima i rijekama. Tvrtka u ponudi ima pet modela Qysea Fifish podvodnih robota (korisnički, dva profesionalna i dva industrijska) te Scubajet podvodne skutere, otporne tablete Tripltek i powerstatione Ecoflow i Souop što sve skupa čini ekosustav za eco-friendly proučavanje podvodnog svijeta. Naime, pogon svih uređaja je isključivo na struju bez ikakvih zagađenja i utjecaja na okoliš.

+ posts