Proteklog vikenda u Dubrovniku je održano prvenstvo i otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji na kojem je sudjelovalo 21 natjecatelj i šest modela iz Hrvatske, BiH i Srbije, a ronilo se na ronilačkoj lokaciji Grebeni ispred Dubrovnika.

Natjecanje je organizirao HRS i Ronilački klub Dubrovnik iz Dubrovnika, a natjecatelji su se natjecali u dvije kategorije – refleksni i kompaktni podvodni fotoaparati. U dubrovačkom podmorju na Grebenima natjecatelji su trebali snimiti tri zadane teme: podvodni ambijent sa ili bez modela, ribu i makro.

Sudački žiri u sastavu Goran Butajla (Hrvatska, glavni urednik SCUBAlife magazina), Pedro Vasconcelos (Portugal) i Dani Laslo (Njemačka) imao je zadatak da na temelju tehničke i umjetničke ocjene svakoj snimci dodijeli odgovarajući broj bodova u rasponu od nula do deset. Pobjednik prvenstva je natjecatelj s najvećim zbrojem bodova iz svih kategorija.

Prvo mjesto u kategoriji refleksnih aparata na državnom prvenstvu, a ujedno i najviše bodova na natjecanju osvojio je Damir Zurub iz RK Roniti se mora – Zagreb s modelom Ana Vrbanović. Drugo mjesto osvojio je Karlo Maćaš iz KPA Vodomar – Duga Resa s modelom Lucija Perković, a treće mjesto pripalo je Ivani Nobilo iz RK Roniti se mora – Zagreb s modelom Klara Ljubenko.

U kategoriji kompaktnih aparata na državnom prvenstvu prvo mjesto osvojio je Fisnik Sahatçiu iz KPA 3. MAJ – Rijeka s modelom Nika Keller. Drugo mjesto pripalo je Dragutinu Kermeku iz KPA Drava – Varaždin s modelom Dora Kermek, a treće mjesto je osvojio Dean Ganza iz RK Roniti se mora – Zagreb.

U kategoriji otvorenog prvenstva za refleksne fotoaparate prvi je bio također Damir Zurub iz RK Roniti se mora – Zagreb, drugi Karlo Maćaš iz KPA Vodomar – Duga Resa, dok je treća bila Ivana Nobilo iz RK Roniti se mora – Zagreb.

U kategoriji otvorenog prvenstva za kompaktne aparate prvo mjesto osvojio je Fisnik Sahatçiu iz KPA 3. Maj iz Rijeke. Drugo mjesto pripalo je Dragutinu Kermeku iz KPA Drava – Varaždin, a treće mjesto je osvojio Bilal Šarić iz EKO RK Invalida Lukavac – BiH.

Nagradu za najljepšu fotografiju natjecanja osvojio je Damir Zurub sa snimkom ambijenta s modelom. Na državnom prvenstvu u ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Ronilački klub Roniti se mora iz Zagreba. Drugo mjesto pripalo je KPA Vodomar iz Duga Rese, a treće mjesto Ronilačkom klubu KPA 3. MAJ iz Rijeke.

+ posts