Prva dječja ronilačka eko-patrola

20

Više od 50 mališana ovoga će vikenda, 21. i 22. svibnja, uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, s punom ronilačkom opremom čistiti podmorje te upoznati čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja.

Zagrebački holding d.o.o., podružnica Vladimir Nazor, u suradnji s partnerom, ronilačkim klubom HRVI Nemo Adriatic, članovima specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, organizira jedinstvenu i prvu u Hrvatskoj ekološku akciju čišćenja podmorja u kojoj aktivno rone djeca u dobi od sedam do 17 godina starosti (uz instruktore i voditelje ronjenja). Osim čišćenja podmorja djeca i instruktori pažnju će obratiti i na kopno pa će tako očistiti plažu na lokaciji dječjeg Hostela Stoimena u Crikvenici. Djeca će tako imati jedinstvenu priliku upoznati se s načinom čišćenja podmorja, vještinama ronjenja kao i potrebnom ronilačkom opremom.

Edukativni dio akcije nastavit će se predavanjem na temu zdrave prehrane i zdravog načina života koje će održati fitnes trener Mario Valentić. Upoznavanje djece i mladih sa zdravim načinom života nužno je kako bi se kasnije smanjio rizik od potencijalnih bolesti uzrokovanih lošom prehranom i sjedilačkim načinom života. Cilj je naučiti djecu da i sama pripremaju zdrave obroke i slobodno vrijeme provode aktivno se krećući.
Kroz dodatnu edukaciju djece i mladih o važnosti održavanja čistoće mora podiže se svijest cjelokupne zajednice te ih se potiče da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti koje služe na dobrobit cijelog društva.
U okviru akcije održat će se i promocija programa “Avantura kamp” pa će mladi imati priliku i sami iskušati tehnike ronjenja i plovljenja morem.
Velika vrijednost ovog projekta, osim ekološke note, svakako je edukativna komponenta kojom se djeca i mladi na njima prihvatljiv i zanimljiv način uče kako izgraditi bolje društvo.  
Poseban vizual Dječjoj eko–patroli 2016 Crikvenica osmislili su Magis Tim, medijska agencija projekta i tim dizajnera, a medijski pokrovitelji su Narodni radio i SCUBAlife.

+ posts