Malo stariji brod za ronilački safari plovio je s gostima u Nacionalnom parku Komodo kad je na njemu izbio požar.

Očevici na drugom ronilačkom brodu uočili su dim na brodu Sea Safari VII oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu. U početku im se činilo da je to jak ispušni plin iz motora broda, ali ubrzo su shvatili da brod gori.

S ograničenim informacijama dostupnim putem radijske veze kapetan broda koji je svjedočio požaru odmah je promijenio smjer kako bi procijenio situaciju i ponudio pomoć. Kako su se približavali ozbiljnost incidenta postala je očita. Sea Safari VII je gorio, a crni dim zlokobno se uzdizao u nebo. Unatoč kaosu primijećeno je raspoređivanje splavi za spašavanje s gorućeg broda što ukazuje da su hitne procedure već bile u tijeku.

U pomoć roniocima na gorućem brodu došli su i gliseri iz Labuan Bajoa i još jedan ronilački brod za jednodnevne izlete pa su gosti s gorućeg broda prebačeni na ronilački brod za jednodnevne izlete.

Prema dosadašnjim podacima sva posada i gosti sigurno su evakuirani s gorućeg broda, a Sea Safari VII podlegao je požaru (izgorio do vodene linije) plutajući između otoka Komodo i Rince. Spaljeni ostaci ovog ronilačkog safari broda kasnije su otkriveni na sjevernoj strani otoka Padar.

+ posts