Posljednji Bijeli lav u Rovinju

107

Festival podvodnog filma Bijeli lav ove godine će se po posljednji puta održati u Rovinju. 

Naime, u zadnjem vikendu mjeseca rujna (od 24. do 27. rujna) okupit će se ronioci i zaljubljenici mora i podmorja te posjetiti izložbu podvodne fotografije Ice Face u Multimedijalnom centru Rovinja i pogledati projekcije podvodnih filmova u gradskom kinu Antonio Gandusio.

Rovinj će posjetiti zanimljivi gosti, a posebice se ističe okrugli stol na temu podvodna fotografija pod ledom koji vodi Janez Kranjc uz autorsku izložbu podvodne fotografije Ice Face Ivane Orlović Kranjc. Uz njih će biti i gosti partnera festivala “Nečujno” iz Beograda, Aleksandar Karjuk, koji će predstaviti svoj festival. Održat će se i multimedijalna radionica za učenike srednjih i osnovnih škola koja je ove godine pripremljena kroz realizaciju projekta “Rovinj biser podmorja”. Sudjelujući u ovom projektu učenici su stekli nova znanja i vještine u ronjenju i zaštiti podmorja.

Bijeli lav je tijekom svojega postojanja proteklih šest godina ostavio traga u filmskoj baštini Rovinja i Hrvatske te uspio okupiti puno zaljubljenika u podmorje, a od sljedeće godine će ga voditi novi organizacijski tim na novom mjestu održavanja.