Poznati podvodni fotograf Marjan Radović u suradnji s KPA – Ronilačkim Centrom Zaron postavio je izložbu svojih podvodnih fotografija u bazen Vodenog parka Aquae Vivae.

Postavljena podvodna izložba podvodnih fotografija prikazuje ljepote hrvatskog podmorja, ali i utjecaj čovjeka na podmorje. Iznimno uspješna prošlogodišnja Radovićeva izložba u ovom bazenu s planiranih 30 dana produžila se na 90 dana, a autor se nada da će i ova tako.

Radović naglašava da je ljudski utjecaj na more značajan i negativan. “Onečišćenje, klimatske promjene i drugi faktori doveli su do pogoršanja stanja u morima diljem svijeta. Svi mi barem malo možemo pokušati popraviti situaciju. To može uključivati sudjelovanje u volonterskim akcijama za čišćenje plaža i mora, promicanje održivog ribolova i drugih praksi koje će zaštititi morske ekosustave.”, kaže nam Radović.

Dio ove izložbe nalazi se u ronilačkom bazenu, a dio izložbe u vanjskom dijelu vodenog parka Aquae Vivae tako da neke dijelove možete vidjeti i bez da se smočite, a za neke ćete morati zaroniti. No, i oni koji ne rone vidjet će prekrasne prizore koje je autor sam izabrao.

Marjan Radović zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ove izložbe, a posebno vodenom parku Aquae Vivae, KPA – Ronilačkom Centru Zaron, općini Krapinske Toplice i Rineo Sign Factory-ju.