“Pogled u plavo” izložba podvodne fotografije osvaja Zagreb

130
foto: Marjan Radović

Od 25.ožujka Zagreb ugošćuje neobičnu i jedinstvenu izložbu podvodne fotografije autora Marjana Radovića. Radović je ovaj put odlučio iznenaditi svoje sugrađane još jednom iznimnom izložbom koju je postavio na 20 jumbo plakata na zagrebačkim ulicama s 30-tak fotografija podmorja

Sivilo zagrebačkih cesta uljepšat će prekrasni i atraktivni motivi podmorja. Izložba je zbog svoje specifičnosti zasigurno izniman događaj u kulturnoj sceni grada Zagreba, a posjetiteljima izložbe pružit će se mogućnost upoznavanja s jedinstvenim i atraktivnim podvodnim fotografijama autora Radovića. Projekt “Pogled u plavo” Marjan Radović započeo je 2010. godine, a prva izložba bila je u Termama Tuhelj gdje je Radović instalirao u bazen 30 podvodnih fotografija na jedan metar dubine, a posjetitelji su morali zaroniti kako bi razgledali izložbu. Podvodnom fotografijom autor nastoji hrvatskoj javnosti i skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana te pozvati javnost na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora.

Pogledajte kako su izložbu “Pogled u plavo” pod vodom u jednom dahu odgledali Dajana Zoretić, državna prvakinja u ronjenju na dah u disciplini DYN i Goran Čolak, svjetski prvak i rekorder u ronjenju na dah u disciplini DYN. A klikom ovdje možete pogledati i neke druge fotografije Marjana Radovića, inače suradnika SCUBAlife magazina. Za sve komentare i sugestije autoru se možete izravno obratiti na njegovoj web stranici, koja je do sada  dobila odlične kritike naših posjetitelja.

Nadamo se da će ova izložba potaknuti i sve druge gradove u regiji da obrate pozornost na ljepote podmorja i potrebu za njihovim očuvanjem i naravno, da uljepšaju gradsku svakodnevnicu na ovaj način.