Povodom “Dana u Vali” i međunarodnog festivala tradicijskih brodova, mora i mornara, a u okviru projekta “Pomorsko je dobro” Splitsko-dalmatinske županije, Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad.

Za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Stari Grad, Turistička zajednica grada Staroga Grada uz veliku podršku Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Plavom promocijom omogućit će posjetiteljima manifestacije “Dana u Vali” besplatna probna ronjenja.

Pogled u plavo održava se u okviru projekta “Pomorsko je dobro” Splitsko-dalmatinske županije s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Tijekom održavanja Festivala starogradska uvala pretvara se u slikovitu pozornicu ispunjenu tradicijskim brodovima, a posjetitelji “Dana u Vali”, osim uživanja u gastro delicijama, koncertima, izložbama i radionicama, imat će mogućnost i potpuno besplatno okušati se u ronjenju uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Za sve zainteresirane građane i posjetitelje Pogleda u plavo u Starom Gradu bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 23. I 24. rujna 2022. na Trgu Tvrdalj u Starom Gradu.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku uživati u čarima ronjenja uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Besplatna probna ronjenja u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo namijenjena su za sve uzraste i djecu već od pet godina starosti, a za sigurnost ronilaca početnika brinut će se ronioci RK HRVI Nemo-Adriatic.

Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem ovog linka. Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.).

+ posts