Pogled u plavo koji je do sada mnogima približio ronjenje i ronilačke aktivnosti tijekom ovog vikenda (1. i 2. srpnja 2023.) gostovat će u gradu Rabu, a ronjenje će postati dostupno svim građanima i posjetiteljima grada Raba.

U organizaciji Grada Raba, Turističke zajednice grada Raba i Plave promocije prepoznatljivi montažni 10 metarski bazen projekta Pogled u plavo smjestit će na Trgu Sv. Kristofora te će posjetitelji, a posebno djeca, imati jedinstvenu priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja uz edukaciju o ronilačkoj opremi i osnovnim pravilima ronjenja.

Za sve zainteresirane posjetitelje besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja bit će omogućena u subotu od 10:00 sati do 21:00 sat, a u nedjelju od 10:00 do 18:00 sati na Trgu Sv. Kristofora u Gradu Rabu. Naravno, ova probna ronjenja namijenjena su svim uzrastima i generacijama.

Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguća su dolaskom do info pulta Pogleda u plavo na Trgu Sv. Kristofora ili putem ovog linka.

Posjetitelji Pogleda u plavo ronit će uz stručno vodstvo ronilačkog tima Pogleda u plavo te uz podršku Kluba podvodnih aktivnosti Amfora. Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati ljepote podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Pogled u plavo se provodi u cilju promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Medijski pokrovitelji projekta su Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku tvrtke Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija.

+ posts