Nova primarna ronilačka svjetiljka iz Apeksa, Luna X predstavljena ove godine, namijenjena je osvjetljavanju širokih područja pod vodom i komunikaciji pod vodom, a dizajnirana je tako da smanjuje povratno raspršenje svjetlosti u mutnoj vodi.

Svjetlosni snop ove ronilačke svjetiljke može se podesiti od točkastog, širokog ili punog, a podešavanje omogućuje tri razine snage svjetlosnog snopa (od 750 do 3300 lumena). Radi se o profesionalnoj ronilačkoj lampi kanisterskog tipa koja je izrađena od vrhunskih materijala, lagana i otporna na koroziju, a baterija se može pričvrstiti na wing pojas, kompenzator plovnosti ili uz ronilačku bocu, dok se glava svjetiljke također može pričvrstiti ili držati u ruci i rotirati prema potrebi. Iako su ovakve ronilačke svjetiljke prije svega namijenjene tehničkim roniocima, u zadnje vrijeme sve češće ih možete vidjeti i na rekreativcima.

Naravno, Apeks Luna X sposobna je izdržati teške uvjete ronjenja, a ovisno o postavkama koje koristite možete dobiti od 3,5 do 14 sati rada pod vodom s jednim punjenjem. Ima dva kontrolna prekidača koji se nalaze na stražnjoj strani svjetiljke radi lakšeg korištenja. Za uključivanje svjetiljke potrebno je dvaput kliknuti bilo koji prekidač, a lampa će se upaliti u onom modu u kojem je zadnji put radila. Lijevi prekidač će promijeniti izlaznu snagu, dok će desni promijeniti način rada. Isključivanje je jednako jednostavno, pritiskom na bilo koju tipku na sekundu. Svjetiljka također ima stroboskopski način rada koji se može aktivirati iz isključenog položaja pritiskom na bilo koji gumb u trajanju od tri sekunde.

Patentirana tehnologija sprečava gubitak učinkovitosti LED dioda na povišenim temperaturama i održava optimalni učinak štiteći LED diode i bateriju. Inteligentni sklop prati temperaturu LED dioda i prilagođava snagu u skladu s tim kako bi LED diode ostale na optimalnoj učinkovitosti. Podešavanje snage ne smanjuje osjetno izlaz svjetla, već samo maksimalno povećava vrijeme rada. Kombinacijom ovog sustava inteligentnog toplinskog upravljanja i naprednog dizajna kućišta Luna X učinkovito sprečava beskorisno rasipanje energija maksimizirajući tako vrijeme učinkovitog rada svjetiljke pod vodom.

Kada se Luna X uključi ili nakon promjene načina rada, LED zaslon prikazuje preostalo vrijeme rada u satima i minutama na 10 sekundi. Dvobojna LED lampica odražavat će postotak preostale baterije.

Sigurnosna značajka Apeks Luna X ronilačke svjetiljke je putna blokada koja se aktivira dok je svjetiljka isključena pritiskom na bilo koju tipku na sekundu, što će onemogućiti slučajno uključivanje svjetiljke. Slično gore navedenom, drugi pritisak bilo kojeg gumba će ih otključati. Putna blokada automatski se onemogućuje kad se baterija odvoji i zatim ponovno spoji.

Naravno, u Apeksu su mislili i na probleme s transportom pa je putovanje zrakoplovom s ovom jedinstvenom ronilačkom svjetiljkom riješeno tako da je veličina baterije manja od maksimalne dopuštene od strane zrakoplovnih kompanija, a može se i odvojiti glava svjetiljke za potrebe putovanja zrakoplovom.

Kako se radi o profesionalnoj ronilačkoj lampi za zahtjevne uvjete rada pod vodom, cijena nije niska pa ćete za užitak ronjenja s ovom ronilačkom svjetiljkom morati odvojiti oko 1500 eura.

+ posts