Iako božićna drvca pod vodom nisu novitet, već nekoliko godina premalo viđamo ovaj trend na našim područjima. Zato nas je izuzetno razveselilo što je ove godine božićna jelka zasjala pod vodom u, ni manje ni više doli Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ime koje stoji iza projekta jest Mario Đipalo iz Ronilačkog kuba Plavi te sin mu Bruno i kum Kristijan Sminderovac, a lokacija je drvca jezero Pjeskara u Podravskim Sesvetama. “Imali smo i logističku potporu za koju je bio zadužen prijatelj Veljko. Sve je išlo po planu pa smo vrlo brzo postavili božićno drvce na dubini od deset metara i nastavili našu tradiciju proslave božićnih blagdana”, rekao je Mario Đipalo za Podravski.

Ono što nije uobičajeno za ovo doba godine, temperatura zraka od devet stupnjeva Celzijevih nimalo nije smetalo roniocima kojima je također odgovarala i povećana temperatura vode od pet stupnjeva Celzijevih. Svaka čast našim sjeverozapadnim roniocima i nadamo se da će se iduće godine ovakvim manifestacijama pridružiti više dijelova Lijepe naše, a ekipa iz SCUBAlife-a vam svima želi čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2020. godinu!

+ posts