Međunarodni dan šaha nedavno je proslavljen na jedinstven način – u suradnji sa Šahovskom federacijom UAE u bazenu Deep Dive Dubai održan je podvodni šahovski turnir.

Šahovski savez nominirao je četiri svoja najbolja igrača da se bore za glavnu nagradu, a njih su ronilački instruktori pripremili za ronjenje u bazenu. Iskusno osoblje Deep Dive Dubai bazena i ronilački timovi za sigurnost bili su u bazenu tijekom cijelog turnira kako bi sigurnost šahista bila maksimalna. “Oduševljeni smo partnerstvom sa Šahovskom federacijom UAE i spajamo ove dvije strasti na inovativan način”, rekao je direktor Deep Dive Dubai, Jarrod Jablonski.

Inače, ronioci svih kategorija mogu sudjelovati u šahovskim natjecanjima u bazenu Deep Dive Dubai jer je u njemu postavljena šahovski stol i specijalizirani set kamenih šahovskih figura kao stalni dio bazenskih atrakcija.

Smješten u Nad Al Shebi, Deep Dive Dubai izgrađen je u obliku goleme kamenice i u njemu je i ronilačka trgovina, suvenirnica i restorana s 80 sjedećih mjesta, plus raznovrsni prostori za sastanke, događaje i konferencije s cateringom na licu mjesta i kapacitetom do 100 osoba. Bazen također sadrži dva podvodna staništa sa suhim komorama na šest i 21 metar, napredne sustave zvuka i ambijentalne rasvjete te 56 podvodnih kamera koje pokrivaju bazen.

Deep Dive Dubai najdublji je ronilački bazen na svijetu, otvoren je u studenom 2021. i s maksimalnom dubinom od 60,02 metra dublji je za 15 metara od prethodnog rekordera koji se nalazi u Poljskoj (Deep Spot).

+ posts