Podvodna joga

137

Svašta se može raditi pod vodom, a jedan hotel u Svetoj Luciji odlučio je svojim gostima ponuditi satove podvodne joge za borbu protiv stresa i učenje pravilnog disanja za ronioce.

Naravno, da biste pohađali ove sate joge pod vodom morate biti certificirani ronilac, ali ne morate znati ništa o jogi – sve će vas naučiti pod vodom! Ronioci koji su se bavili jogom ranije svoje iskustvo mogu podići na višu razinu, a hotel Windjammer Landing u Svetoj Luciji očekuje da će se njihova ponuda proširiti i da će ovu praksu uvesti mnogi hoteli u svijetu.

Ovi tečajevi podvodne joge održavaju se na dubini od oko šest metara u Karipskom moru, a osmišljeni su za borbu protiv stresa, promicanje zdravog disanja i omogućavanje novim roniocima da se osjećaju opušteno u podvodnom okruženju. Za iskusne ronioce to je način da im se pokaže još jedna metoda opuštanja pod vodom, svjesniji način disanja i uživanja u podmorju. Prednosti ovih vježbi uključuju usporavanje otkucaja srca i snižavanje krvnog tlaka, kao i izazivanje osjećaja smirenosti.

Inače, postoji i joga za ronioce na kopnu. Bez obzira jeste li iskusni vježbač joge ili jedva dodirujete nožne prste, postoji nekoliko ključnih poza joge koje mogu poboljšati vaše ronilačke sposobnosti, ako su uključene u vaš opći fitness režim. Vježbanje joge prije i poslije ronjenja pomaže istegnuti i opustiti mišiće te tako smanjuje vjerojatnost ozljede.   

Naravno, to je i dobar marketinški potez jer su u hotelu ustanovili da se gosti puno više odazivaju na satove podvodne joge, nego na satove obične joge jer za one koji još nisu ronioci hotel nudi i tečaj ronjenja.

+ posts