Počinje 24. Zagrebački sajam nautike

105

Ploviti (nepreglednim oceanskim prostranstvima i primorskim akvatorijima) – Otkrivati (tajanstvene dubine i bogatstva podmorja) – Živjeti (punim plućima, zdravo, aktivno, pozitivno) slogan je 24. izdanja Zagrebačkog sajma nautike.

Zagrebački sajam nautike održava se od 18. do 22. veljače 2015. na Zagrebačkom velesajmu. U četiri potpuno ispunjena paviljona predstavit će se gotovo svi koji nešto znače u nautičkoj industriji, a Sajam se ponosi i bogatom ponudom ronilačke opreme, opreme za podvodni ribolov i sportove na vodi.
I u ovogodišnjem 24. izdanju Sajam nastavlja s uzlaznim trendom, uz nešto više izlagača iz nautičkog sektora, a posebno nas veseli što je ove godine značajno povećana ponuda ronilačke opreme.

Sajam će pratiti i mnogi stručni skupovi, nagradne igre za posjetitelje i atraktivni sadržaji poput velikog bazena koji će biti postavljen u sklopu kampanje Pogled u plavo u paviljonu 10a, u kojem će ponajbolji hrvatski ronioci demonstrirati različite tehnike ronjenja. Posjetitelji će imati priliku zaroniti pod stručnim nadzorom profesionalnih instruktora ronjenja i pritom sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti besplatni ronilački tečaj u ronilačkom klubu Geronimo. Rene Cipovec, jedan od organizatora projekta “Pogled u plavo”, najavio je i prvu mokru konferenciju za novinare koja će se održati u bazenu u paviljonu 10a u subotu 21. veljače 2015. u 13 sati, a na kojoj će prisutni novinari dobiti ronilačka odijela i opremu te zaroniti u bazen u kojem će potom moći razgledati izložbu podvodnih fotografija poznatog fotografa Marjana Radovića.