Počeo Boot 2015

112

U Düsseldorfu je počeo najveći sajam za sportove na vodi “Boot 2015”, najvažniji ronilački događaj u Europi. 

U razdoblju od 17. do 25. siječnja u 17 izložbenih dvorana sajamskog centra u Düsseldorfu svoje će proizvode i usluge predstaviti 1700 izlagača iz 57 zemalja. Iako prvenstveno orijentiran na nautičku i prateću industriju, Düsseldorf svake godine privlači i sve više izlagača iz ronilačke industrije.
Treća izložbena dvorana posvećena ronjenju ove je godine u potpunosti popunjena s više od 370 izlagača iz svih krajeva svijeta, od čega i sedam ronilačkih centara te motorna jahta za ronilačka krstarenja iz Hrvatske. Nekoliko proizvođača ronilačke opreme poput Aqua Lunga, Maresa, Oceanica i BtS Europea proširili su svoje prezentacije, a predstavit će se i najvažnije asocijacije za obuku ronilaca te mnoštvo ekoloških i znanstvenih radionica povezanih s morem i podmorjem.
Uz poznate ronilačke destinacije poput Filipina, Indonezije i Turske, 2015. će biti prva godine u kojoj se u vlastitim izložbenim prostorima predstavljaju i ronilačke destinacije u Fuerteventuri, Grčkoj i Jordanu. Nakon nekoliko godina suzdržavanja Egipat je ponovno počeo privlačiti ronioce, posebno Nijemce, a ove će godine imati i službeni izložbeni prostor od 240 kvadratnih metara.
Sajam u Düsseldorfu posjetiteljima nudi mogućnost da kroz 20 tematskih svjetova isprobaju radost “odmora, sporta i zabave na vodi” te da, ako još ne rone, u unutarnjem bazenu uz stručno vodstvo isprobaju i čari ronjenja.