U galeriji BIZkoshnice u Zagrebu pod pokroviteljstvom grada Zagreba otvorena je sedma samostalna izložba Damira Zuruba, instruktora ronjenja i podvodne fotografije te Mares Ambassadora pod nazivom “Plavi svijet”.

Uvodnu riječ i službeno otvorenje izložbe pred sedamdesetak prijatelja, kolega i ronilaca održao je Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska koji je ukratko opisao postav izložbe te suradnju National Geographica i Damira koja traje već osam godina. Riječ je o autoru koji svojim fotografijama bilježi raznolikost života koji se može naći u morskim i riječnim dubinama te speleološkim okruženjima. Raznobojna i raznolika bića te neizbježni tragovi i ostaci ljudske civilizacije motivi su njegovih fotografija. “Ronjenje i podvodna fotografija moj su život, more je postalo moja svakodnevica. Strast i ronjenje je za mene više od života. Kada ronimo, mi putujemo putevima koji imaju srca. Hvala Vam što ste podržali u ovako velikom broju moju izložbu i ispunili mi srce”, rekao je autor izložbe.

Damir Zurub je osvajač mnogih međunarodnih i domaćih priznanja u podvodnoj fotografiji te član reprezentacije Hrvatske. Na izložbi možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir napravio ove godine obilazeći podmorja Papue, Indonezije, Meksika, Filipina, Egipta, Banda otočja te ljepote Jadranskog mora. Više nego odličan razlog za posjetiti ovu zanimljivu izložbu.

+ posts