PH u ronjenju na dah; Goran Čolak i Karla Fabrio Čubrić opet rekordno, Geronimo najjači klupski

136
foto: Dražen Gorički

Prije nekoliko sati završilo je Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah na zagrebačkim Utrinama. Odazvalo se ukupno 29 natjecatelja, 28 Hrvata te Samo Jeranko iz Slovenije.

Naši natjecatelji za ovo natjecanje se pripremaju proteklih šest mjeseci te s razlogom možemo reći da je ovo do sada bilo najkonkurentnije prvenstvo Hrvatske. Očekivano su oborena dva svjetska rekorda po CMAS asocijaciji u disciplini dinamika s monoperajom. Karla Fabrio Čubrić preronila je 200 metara, dok je Goran Čolak postavio najdalji muški internacionalni CMAS rezultat od 250 metara.

Rekorde im je sudio internacionalni sudac Igor Orel, koji je samo zbog ove prigode doputovao iz Rusije. Karla i Goran još su jedanput pokazali da su u vrhunskoj formi te se zasluženo okitili zlatnim medaljama.
S obzirom na žestoku konkurenciju među hrvatskim apneašima, pritisak i napetost očigledno su se odrazili i na rezultate; svi natjecatelji radili su daleko slabije rezultate od rezultata postignutih na treninzima.
Muška norma za reprezentaciju iznosila je 182 metra, ostvarili su je Goran Čolak, Mario Brčić s preronjenjih 208,20 metara i osvojenim drugim mjestom, zatim Josip Zekan s rezultatom 200 metara i osvojenim trećim mjestom te Bruno Šegvić s preronjenih 187,50 metara. Ženska norma iznosila je 162 metra, a postigle su je zlatna Karla Fabrio, srebrna Lidija Lijić s 181 metar te brončana Dajana Zoretić s preronjenih 165,90 metara.
Klupsko prvo mjesto osvojio je RK Geronimo, drugo mjesto DPS Zagreb te treće PIK Mornar Split.
 
Medijski pokrovitelj natjecanja je SCUBAlife, a nezaboravne trenutke natjecanja zabilježili su Dražen Gorički (suradnik SCUBAlife magazina) i Damir Zurub. Pogledajte galeriju najboljih hrvatskih ronilaca na dah, koji su im pozirali na bazenu u Utrinama!