Pametni telefoni na ronilačkom putovanju

45

Današnji mobilni telefoni nisu samo telefoni, već služe i kao kamere, mobilne baze podataka, navigacijski sustavi, uređaji za komunikaciju itd.

Stoga nije ni čudo da se o njima govori kao o ultimativnom putnom asortimanu. SCUBAlife vam donosi nekoliko sjajnih gadgeta i aplikacija koje mogu biti od velike pomoći na vašem ronilačkom putovanju.

  • Trakdot sistem za praćenje prtljage – označite svoju torbu s ronilačkom opremom ovim uređajem za praćenje. Spakirate li ovaj transponder u vašu prtljagu, uz godišnju naknadu od oko 10 eura, moći ćete koristiti aplikaciju na vašem pametnom telefonu kako biste našli svoju prtljagu bilo gdje u svijetu.
  • Aplikacija PADI – službena PADI-jeva aplikacija za mobilne telefone koristi geolokaciju vašeg uređaja kako bi našla sve obližnje ronilačke centre. Uključuje i PADI-jevu eCard, tako da vam je uvijek pri ruci i vaša certifikacija, čak i ukoliko zaboravite svoju plastičnu certifikacijsku iskaznicu u hotelskoj sobi ili čak kod kuće. 
  • Aplikacija za Nitrox –ako ste jedan od onih koji redovno koriste nitrox i želite brz te točan način kako potvrditi vaš EAD, maksimalnu, odnosno sigurnosnu dubinu, najbolji omjer mješavine i parcijalni tlak kisika, besplatna aplikacija iz More Mobile Softwarea prava je stvar za vas. 
  • Anker Astro 3E – kako se pametni telefoni puno koriste uvijek postoji problem s (pre)brzim pražnjenjem baterije. Stoga je paket s dodatnom baterijom kao što je Anker Astro 3E stvar koju morate imati. Dovoljno je malen da stane u vaš džep, a ujedno ima dovoljno snage da nekoliko puta ponovo napunite vaš telefon.

 

+ posts