PADI nagrađuje 20 milijuntog “tečajca”

94

PADI (Professional Association of Diving Instructors), najveća svjetska organizacija koja certificira ronioce objavila je krajem prošlog tjedna kako će uskoro izdati svoj 20 milijunti ronilački certifikat.

Osobu koja postane njihov 20 milijunti “tečajac”, zajedno s njegovim instruktorom, šalju na odmor u Australiju na fenomenalni Great Barrier Reef. Zbog ove “obljetnice” pokrenuli su i kampanju pod nazivom “Countdown to 20 Million”. Organizacija PADI pokrenuta je prije 35 godina i trenutačno ima preko 135.000 profesionalnih članova diljem svijeta sa čak 6000 “pridruženih” centara i resorta diljem svijeta. “Davne 1966., Ralph Erickson i John Cronin imali su ideju kako na bolji način omogućiti ljudima učenje ronjenja. PADI je za to vrijeme porastao s njih dvojice na 20 milijuna certifikata, što je najbolje svjedočanstvo kvalitete njihove vizije” kaže predsjednik PADI-ja na svjetskoj razini, Brian Cronin. “Ovaj uspjeh pokazuje kako zajednička strast prema ronjenju ujedinjuje našu obitelj u cijelom svijetu. Dvadeset milijuna certifikata rezultat je profesionalnosti PADI-jevih instruktora, koji predvode u ronjenju. Skidam kapu njihovom uspjehu”, dodao je on. 
Iz PADI-ja poručuju kako očekuju da će svoj 20 milijunti certifikat dodijeliti u trećem kvartalu 2011. godine. Do te brojke ostalo im je stotinjak tisuća certifikata. Više o ronilačkim organizacijama kod kojih u našoj regiji možete položiti tečajeve koji se priznaju u cijelom svijetu, kako djeluju te koji su im predstavnici u regiji, mogli ste pročitati u trećem broju tiskanog izdanja SCUBAlifea. Više o samom nagradnom natječaju pročitajte OVDJE.

 

+ posts