Poznata ronilačka asocijacija PADI i švicarski proizvođač satova Blancpain udružuju se kako bi stvorili Program za osjetljive morske vrste.

Podrška Blancpaina ključna je za financiranje globalnog popisa morskih pasa i raža, nove građanske i znanstvene inicijative koja će startati iduće godine na Dana planeta Zemlje, a osmišljena je da pomogne u zaštiti ranjivih morskih vrsta od izumiranja diljem svijeta .

Ovaj projekt dolazi godinu dana nakon što su obje organizacije najavile proširenje partnerstva koje je posvećeno i povećanju broja zaštićenih morskih područja (MPA) diljem svijeta.

Uz podršku Blancpaina, PADI-ja i zaklada PADI AWARE izgradit će se i implementirati najveći znanstveni program osmišljen za zaštitu morskih pasa i raža od izumiranja. Ovaj program podupire i lokalne inicijative za očuvanje drugih ugroženih vrsta u lokalnim zajednicama diljem svijeta.

S rastućom bazom ronilaca zainteresiranih za očuvanje morskih pasa, Global Shark and Ray Census omogućuje roniocima da funkcioniraju kao ronilački znanstvenici kako bi prikupili visokokvalitetne podatke i informacije o osjetljivim vrstama morskih pasa. Angažirani ronioci diljem planeta koji odluče sudjelovati izravno će pomoći ubrzanju nacionalnih i globalnih mjera zaštite tamo gdje su najpotrebnije.

+ posts