Ovogodišnja turneja “Pogleda u plavo” nastavlja se velikim spektaklom na Viru

116
foto: Marjan Radović

Projekt “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje” sezonu otvara jedinstvenim događajem – jurišem na Guinnessov rekord u ronjenju na dah našeg najboljeg ronioca i svjetskog prvaka Gorana Čolaka.

Spektakl će se održati 20. 06. na otoku Viru gdje će Goran Čolak u montažnom bazenu na Trgu svetog Jurja pokušati oboriti rekord kojim je prošle jeseni ušao u svjetsku povijest ronjenja na dah, zadržavši dah 22 minute i 30 sekundi (uz prethodno udisanje kisika). Na medijskom predstavljanju projekta održanom u hotelu “Dubrovnik” u Zagrebu naš višestruki prvak kazao je kako je spreman za novi rekord za koji se intenzivno pripremao protekla dva mjeseca. Predstavljanju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavivši svoj dolazak na Vir te istaknuo kako će Grad Zagreb uvijek stajati iza vrhunskih sportaša. 

Domaćin ovog dvodnevnog događanja na Viru je Općina Vir i općinska tvrtka Vir turizam, a u projekt su kroz organizaciju i pokroviteljstvo uključeni izdavačka kuća Algoritam, Samsung kao generalni sponzor, zatim Honda, Vento, Philips i brojni drugi koji će se pobrinuti za dobru zabavu posjetitelja koji dođu na ovu manifestaciju. Tu su i stalni partneri projekta “Pogled u plavo”, slovenska tvrtka Remax koja će instalirati bazen od 10 metara, Termostroj, Mares, GYM Sparta koji će osigurati potrebnu opremu i pripremu te C.I.O.S. grupa koja nastavlja senzibilizirati građane o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta. Ove godine kao organizator u projekt se uključila i izdavačka kuća Algoritam koja izdaje knjigu “Guinness world records” za Hrvatsku u kojoj će se, u slučaju obaranja rekorda, nalaziti i naš Čolak. Projekt “Pogled u plavo” čiji je Čolak ambasador, osim promocije ronjenja i Hrvatske, nastavlja i sa svojim humanitarnim radom te sve priloge i prihode ovogodišnjeg projekta u potpunosti stavlja u funkciju pomoći za poplavljenu Slavoniju. Naime, uz pomoć Algoritma i APMa prikupljaju se knjige za knjižnice, škole i vrtiće u poplavljenim područjima, a “Pogled u plavo” će svakoga tko donese knjigu nagraditi besplatnim uronom, dok će Algoritam za svaku donesenu knjigu donirati još jednu.