Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah – dinamika

130

Na zagrebačkim Utrinama u subotu 07.05.2011. održat će se državno prvenstvo u ronjenju na dah u disciplini dinamika, odnosno u daljinskom preronu u bazenu s monoperajom.

Organizatori natjecanja su Hrvatski ronilački savez te zagrebački ronilački klub DPS. Očekuje se dvadesetak aktivnih hrvatskih ronilaca na dah, većinom iz Zagreba i Splita. Za ovo natjecanje naši se apneaši pripremaju posljednjih šest mjeseci, a bore se za plasman u reprezentaciju, koja će nastupiti na svjetskom prvenstvu na Tenerifima potkraj kolovoza ove godine. Osim natjecanja u disciplini dinamika, za plasman u reprezentaciju bit će potrebno napraviti normu i u disciplini jump blue na natjecanju koje će se održati u Rovinju tijekom lipnja.

Svoj dolazak već su najavili aktualni svjetski prvak Goran Čolak iz RK Geronima, svjetska rekorderka Karla Fabrio Čubrić iz zagrebačkog DPS-a, svjetska prvakinja Lidija Lijić iz Submanije, zatim „prvi Hrvat koji je zaronio preko 100 metara dubine“, Veljano Zanki iz K.Š.R. Split-a te brojni drugi koji ništa ne zaostaju za našim rekorderima. Poznato je da hrvatska scena ronjenja na dah okuplja najbolje ronioce na svijetu, stoga smo uvjereni da će i na ovom prvenstvu biti postavljeni novi nacionalni i svjetski rekordi.

Ukoliko ste zainteresirani uživo pratiti natjecanje te biti svjedokom obaranja svjetskih rekorda s najboljim roniocima na dah na svijetu, pridružite im se na zagrebačkim Utrinama u subotu od 12 sati. Ulaz je slobodan.

 

+ posts