U Galeriji Vladimira Horvata, na adresi Trg žrtava fašizma 14 u Zagrebu, otvorena je fascinantna, sada već deseta izložba podvodnih fotografija Damira Zuruba, višestrukog svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji.

Izložbu je uvodnom riječi otvorio Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska, nekoliko riječi rekao je Robert Kakarigi, a Damir Tiljak obratio se posjetiteljima u ime galerije. Pokrovitelj ove izložbe je National Geographic Hrvatska, a izložba će biti otvorena u do 31. listopada 2021. pa slobodno dođite i pogledajte fotografije nastale na Damirovim putovanjima diljem svijeta.

Sve izložene fotografije nastale su ove godine u podmorju Meksika, Maldiva, Egipta, Portugala te našeg Jadranskog mora. Autoru izložbe su ronjenje i podvodna fotografija neupitno postali životnim stilom.

Fotografije snimljene u morima diljem svijeta originalnim kadrom razotkrivaju tajnu kako more, ne samo da je postalo Damirova svakodnevica, već počinje “teći njegovim venama”. Fotografije pršte životnom strašću i željom za otkrivanjem novih plavetnih dubina i njihovih stanovnika. Damirov podvodni kadar nije ograničen okvirom, a njihov niz kao na nekom zidu pinakoteke Posejdonovog hrama postaje podmorski putopis na kojem bi mu pozavidio i Jules Verneov kapetan Nemo.