Osmi Submania Apnea kup – Zagreb 2012.

109

Tradicionalno međunarodno natjecanje u ronjenju na dah koje se već godinama održava u Zagrebu održat će se u petak i subotu 16. i 17. studenog na bazenu Utrina.

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba je pokrovitelj natjecanja, a organizator je kao i do sada ronilački klub Submania u suradnji sa Zagrebačkim ronilačkim savezom i Zagrebačkim športskim savezom.
Natjecanje se odvija po AIDA (svjetska organizacija ronioca na dah) pravilima, u pojedinačnim i ekipnim kategorijama u bazenskim disciplinama statika i dinamika (STA, DYN i DNF). U okviru Submania kupa organizira se i natjecanje po CMAS pravilima u disciplini dinamika s perajama.
Očekuje se dolazak najboljih natjecatelja u ovim disciplinama u regiji; između ostalih svjetski, europski i nacionalni prvaci Lidija Lijić Vulić, Goran Čolak, Dajana Zoretić, Božidar Petani, Samo Jeranko, Branko Petrović, Tijana Nikolić i druga poznata imena u ronjenju na dah.
Postignuti rezultati ulaze na međunarodnu ljestvicu rezultata, a priželjkujemo i obaranje nekog rekorda od strane ponajboljih svjetskih apneaša.

+ posts