Oris Aquis Great Barrier Reef Limited Edition II naziv je ronilačkog sata koji je Oris proizveo u suradnji s australskim društvom za zaštitu morskog života (Australian Marine Conservation Society (AMCS)).

Kako AMCS slavi 50 godina uspješnog rada odlučili su se udružiti s Orisom, kao renomiranom markom pravih ronilačkih satova, u nastojanju da zaštite živi svijet i raznolikost najvećeg koraljnog grebena na svijetu. Oris će tako od prodaje ovog modela dio sredstava donirati upravo u te svrhe, a broj primjeraka Aquis Great Barrier Reefa ograničen je na dvije tisuće.

Sat je baziran na poznatim Orisovim Aquis modelima, čeličnog kućišta promjera 46 milimetara, sa safirnim antireflektirajućim staklom i jednosmjerno rotirajućim ronilačkim prstenom s keramičkim umetkom. Na poleđini je vidljiva zemljopisna gravura Australije i natpis koji jasno daje do znanja o čemu se radi. Samonavijajući mehanizam koji pogoni ovaj sat je Oris 735 s rezervom snage od 38 sati, a brojčanik je plave boje, inspiriran morem, s dodatnim unutarnjim prstenom na kojem se mogu očitavati dani u tjednu. Brojčanik s danima u tjednu ujedno je i najveća novost na ovom modelu. Brojke, oznake i kazaljke dobro su vidljive i u mraku, a sve značajke sata odlično su prilagođene ronjenju, dijelom i stoga što su u razvoju sudjelovali ronioci. Moguće ga je naručiti s čeličnom ili gumenom narukvicom, a obje imaju podesivu ronilačku kopču za lakše namještanje preko ronilačkog odijela. Cijena ovog limitiranog modela bit će oko 1950 eura (oko 15.000 kuna), a prodaja počinje u veljači 2016. Vodootpornost Oris Aquis Great Barrier Reefa zajamčena je do 500 metara dubine.

+ posts