Oris je predstavio AquisPro 4000m, svoj najotporniji ronilački sat koji može izdržati zaron do dubine od četiri kilometra! 

Kućište ovog Orisa izrađeno je od titana, a opremljen je nizom tehnoloških rješenja koja je Oris patentirao, uključujući lunetu sa sustavom za zaključavanje okvira na mjestu (Rotation Safety System) koji je dizajnirao Oris u suradnji s profesionalnim roniocima.

Brojčanik s plavim gradijentnim ukrašenim je valovitim uzorkom, a na ronilačkom prstenu je plavi keramički umetak s oznakama minuta za mjerenje vremena zarona. Naravno, sve potrebne oznake i kazaljke tretirane su tako da utješno svijetle i u najtamnijoj dubini.

Ovaj model ima i sustav proširenja remena sa sigurnosnom sklopivom kopčom, što znači da se plavi gumeni remen može jednostavno podesiti po duljini dok je sat na ruci.

Pokreće ga Oris Calibre 400, Orisov vlastiti automatski mehanizam visokih performansi koji nudi petodnevnu rezervu snage, povećani antimagnetizam, točnost bolju od kronometra te 10-godišnje preporučene servisne intervale i 10- godina jamstva uz registraciju na MyOris.

AquisPro 4000m je veliki sat koji nije namijenjen za svakodnevno nošenje. Masivno kućište promjera je 49,5 milimetara, a debljina mu je 23,4 milimetra – idealno za navlačenje preko ronilačkog odijela.

Cijena za koju možete kupiti najotporniji ronilački sat koji je Oris ikada stvorio je oko 5700 eura.