OrcaTorch se može pohvaliti mnoštvom ronilačkih lampi u svojoj ponudi, ali D710 je savršen dodatak svakom ronilačkom arsenalu jer ispunjava višestruke zahtjeve korištenja.

Ovaj model izrađen je od anodiziranog aluminija otpornog na koroziju i kaljenog stakla, a operabilan je do dubine od 150 metara. To znači da je prikladan za gotovo sve tipove ronjenja, osim za najelitnije istraživače dubokih voda koji se usuđuju roniti ispod ove dubine (to je doslovno šačica ljudi).

Kompaktna veličina ove svjetiljke čini ju idealnom za pomoćnu svjetiljku, ali sa svojih 3.000 lumena više je nego dovoljno svijetla da opravda upotrebu kao primarna ronilačka svjetiljka. Toliko jaka svjetiljka izvrsna je za noćna ronjenja u toploj vodi ili istraživanja brodoloma ili špilja, a čak bi moglo biti potrebno da ju smanjite na nižu postavku snage jer stvarno jako svijetli.

Kut snopa od šest stupnjeva odlično je kalibriran pa malo ‘curenje’ sa strane dobro dođe kad trebate nešto osvijetliti, a da ga ne ‘osvijetlite’. Inače, tih 3000 lumena je ‘turbo način rada’, kako to naziva OrcaTorch, i uključen je samo vrlo kratko vrijeme – jednu minutu, no postavka ‘jako’ daje 1.700 lumena s vremenom rada od sat i 40 minuta i još uvijek je izuzetno svijetla za veličinu ove svjetiljke, a tu su i postavke ‘srednja’ (800 lumena – tri sata i 40 minuta gorenja) i ‘niska ‘ (400 lumena – sedam sati i 40 minuta).

Sve postavke se mijenjaju pritiskom na prekidač sa strane koji je izrađen od titana, a možete čak i ‘zaključati’ svjetiljku u stanje isključenja kako biste spriječili slučajno aktiviranje tijekom transporta. Ova tipka ima čak i izvrstan LED indikator napajanja – zeleno pokazuje preko 30 posto napunjenosti, crveno između deset do 30 posto napunjenosti, a trepćuće crveno znači da vam je preostalo manje od deset posto napunjenosti. Ovaj gumb lako je locirati i njime se može upravljati čak i u hladnoj vodi uz nošenje debelih neoprenskih rukavica.

D710 radi na punjivoj bateriji OrcaTorch od 5000 mAh koja ima ugrađeni USB-C priključak za punjenje. Integrirana je i zaštita od obrnutog polariteta (zaštita od nepravilnog postavljanja baterije), inteligentna zaštita od pregrijavanja i zaštita od prekomjernog pražnjenja.