Svi NX700 regulatori uklanjaju se s tržišta zbog utvrđene potencijalne opasnosti za život ronilaca!

Poljski proizvođač ronilačke opreme XDeep objavio je da uklanja iz prodaje prvi stupanj svog regulatora NX700 i poziva sve vlasnike regulatora NX700 (prvog stupnja) da ga odmah prestanu koristiti.

Regulator NX700 pušten je u prodaju 2019. godine, a unatoč suradnji s iskusnim proizvođačem, CE odobrenju i rigoroznom testiranju sada su ustanovljeni ozbiljni problemi.

XDeep kaže da je odlučio djelovati nakon što je primio jedno izvješće o prvom stupnju na kojem je slomljeni spojni vijak kupole rezultirao potpunim prestankom rada prvog stupnja. Proizvođač kaže da je zaključio kako vijak potencijalno nije dovoljno čvrst da izdrži vanjski udar kakav bi se mogao dogoditi kod pada ronilačke boce s regulatorom te da bi čak mogao otkazati zbog mehaničkog naprezanja nakon dugotrajne uporabe. Proizvođač od vlasnika ovih regulatora traži da odmah prestanu koristiti regulator i kontaktiraju trgovca preko kojeg su ga kupili ili XDeep izravno putem e-maila: support@xdeep.pl.

XDeep omogućuje vlasnicima ovog modela prvog stupnja ronilačkog regulatora da zamijene svoj prvi stupanj NX700 za jedinicu CX100 bez kupole plus vaučer X-Deep od 100 eura ili će dobiti puni povrat novca i za prvi i za drugi stupanj. Sve detaljne informacije o ovom opozivu dostupne su na ovom linku.