Ronjenje je uvijek igralo veliku ulogu u filmovima o Jamesu Bondu, a Omega je nedavno predstavila dva nova Seamastera kako bi proslavila 60. godišnjicu kinematografskog tajnog agenta.

Čini se da je švicarski proizvođač satova Omega emotivno vezan za film GoldenEye iz 1995. jer je tada prvi put James Bond (Pierce Brosnan) nosio Omega (u prvom filmu o slavnom Bondu Sean Connery nosio je Rolex Submariner). Daniel Craig bio je ambasador brenda pa je jasno zašto Omega izdaje posebne modele pod nazivom James Bond. Seamaster 300 inače je odlično služio vojnim roniocima diljem svijeta još od 1957. godine.

Ova nova verzija još je jedan pogled na dizajnerski etos koji je predstavljen za posljednji film Daniela Craiga o Bondu s brojnim značajnim promjenama. Ovaj je put izrađen od čelika i dolazi na vintage mrežastoj narukvici. Model je poseban jer se vraća na Omegin prvi prodor u franšizu o Bondu davne 1995. kada je Pierce Brosnan nosio ono što je postalo poznato kao “Bond Seamaster”. Uzimajući uzore iz tog originalnog sata, Omega je pomiješala elemente vintage stila s dijelovima sada već kultnog dizajna iz 90-ih.

Rezultat je sat skrojen za moderan ukus prepun vintage dodataka koji zadovoljavaju one koje prošlost osvježava. Slično kao i Bond Seamaster, ovaj sat ima anodizirani aluminijski plavi okvir uparen s aluminijskim plavim brojčanikom i laserski ugraviranim uzorkom valova koji naprosto vrišti na 1995. Okvir je u potpunosti osvijetljen i ima oznaku “60” gdje je tradicionalna bio trokut na ronilačkom prstenu .

Sve to izvedeno je u formatu bez datuma i ima isti jednosmjerni okvir za ronioce, krunu na navoj i helijski ventil koje ćete pronaći na svim modelima u liniji Diver 300M. No, ovaj poseban model stražnju stranu kućišta izveo je u Bondovskom stilu replicirajući uvodne sekvence 007 Bonda i dizajn vrteće cijevi pištolja. Rezultat je patentirana animacija s “moiré” efektom koja je povezana s kretanjem središnje kazaljke za sekunde.

Sat pokreće samonavijajući mehanizam kalibar 8806 s rezervom snage do 55 sati koji se nalazi i u prethodnom modelu, a promjer kućišta je 42 milimetra. Potencijalne kupce ovaj novi Omega Bond model pronaći će među entuzijastima, kako horološkim, tako i filmskim, a koštat će oko 7300 eura.

Canopus Bond Seamaster

Uz ovo izdanje Omega je istovremeno predstavila Seamaster od Canopus (bijelog) zlata s brojčanikom od prirodnog sivog silikona. Uzorak brojčanika na svakom satu bit će potpuno jedinstven. Tu je i okvir dizajniran u čast zastave Jamajke sa zelenim i žutim tretiranim prirodnim dijamantima u 10 nijansi.

Ovo je hommage imanju GoldenEye Iana Fleminga na Jamajci. Osim boje, na 12 sati nalaze se i dva prozirna dijamanta, a unutra je luksuzni mehanizam kalibra 8807 spojen na isti stražnji dio kućišta kao i na čeličnom modelu.

Ovaj model koštat će oko 130.000 eura, a serija čak nije ni limitirana, već Omega navodi da je ograničena proizvodnja…