Proteklog je vikenda (13. i 14.04.2024.) u Zagrebu na bazenu Utrina održan otvoreni Kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah u organizaciji ronilačkog kluba Submania.

Na natjecanju su nastupila 44 sportaša iz Hrvatske i inozemstva te su postavljena dva nacionalna rekorda u disciplini 4×50 speed apnea u muškoj i ženskoj kategoriji.

Natjecatelji su se mogli natjecati u dvije dinamičke discipline, jednoj statičkoj, te 4×50 speed apnea disciplini. Moguće discipline bile du DYN (dinamika s monoperajom), DYNBF (dinamika s dvije peraje), DNF (dinamika bez peraja), STAT (statičko držanje daha na površini vode) te 4×50 speed apnea.

U disciplini DYNBF za žene prvo mjesto pripalo je Mireli Kardašević (DPS Zagreb) s preronjenih 250 metara, drugo mjesto osvojila je Vita Kremser (SD Spiro) s preronjenih 168 metara, a treće mjesto Sandra Žuvela (RK Ocean) s preronjenih 127.5 metara.

U muškoj konkurenciji u DYNBF disciplini prvo mjesto osvojio je Goran Čolak (DPS Zagreb) s preronjenih 276,5 metara, drugo mjesto osvojio je Hrvoje Škorić (RK Submania) s preronjenih 250 metara, a treće mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) s preronjenih 201 metar.

U disciplini statika u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Sandra Žuvela (RK Ocean) koja je držala dah 5:20 minuta, drugo mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb), a treće Eva Pavić (DPS Zagreb).

U muškoj konkurenciji u statici prvo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS Zagreb) koji je zadržao dah 8:28 minuta, drugo mjesto osvojio je Alan Pavlič (H20 Team), a treće Boris Milošić (RK Split).

U ženskoj disciplini DYN prvo mjesto osvojila je Mirela Kardašević (DPS Zagreb) s preronjenih 271 metar, drugo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) s preronjenih 145 metara, a za treće mjesto u ovoj kategoriji nije bilo valjanih rezultata.

U muškoj kategoriji DYN prvo mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split) s preronjenih 271 metar, drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) s preronjenih 252,5 metara, a treće mjesto osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) s preronjenih 222 metra.

U ženskoj kategoriji DNF discipline prvo mjesto osvojila je Eva Pavić (DPS Zagreb) s preronjena 104 metra, drugo mjesto osvojila je Sandra Žuvela (RK Ocean), a treće mjesto osvojila je Stela Oroz (DPS Zagreb).

U muškoj kategoriji DNF disciplina prvo mjesto osvojio je Gregor Zadravec (H20 Team) s preronjenih 137 metara, drugo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania), a treće mjesto osvojio je Jibai Wael (DPS Zagreb).

U disciplini 4×50 za žene prvo mjesto osvojila je Valentina Cafolla (RK Submania) s vremenom 1:53.62, drugo mjesto osvojila je Nola Brnad (DPS Zagreb), a treće Stela Oroz (DPS Zagreb).

U muškoj kategoriji 4×50 prvo mjesto osvojio je Vanja Peleš (RK Submania) s vremenom 1:49.96, drugo mjesto osvojio je Boris Milošić (RK Split), a treće Hrvoje Škorić (RK Submania).

Najboljom natjecateljicom ovog natjecanja proglašena je Mirela Kardašević (DPS Zagreb), a najboljim muškim natjecateljem Boris Milošić (RK Split). Ekipno prvo mjesto pripalo je klubu DPS Zagreb, drugo mjesto klubu RK Split, a treće klubu RK Submania. Najboljim juniorima proglašeni su Jana Kukas u ženskoj kategoriji i Fran Keser u muškoj kategoriji.

Partneri ovog natjecanja bili su Molchanov, Octopus, Alchemy, PBZCard, Erste Card Club, Salvus d.o.o., UpUp, Offertissima, Zagrebački ronilački savez, Solgar i Hrvatski ronilački Savez.

+ posts