Od švicarskog vojnog nožića do pravog ronilačkog sata

17

Vodeći se filozofijom svojih džepnih vojnih satova Victorinox je predstavio novi ronilački model – otporan, pouzdan i funkcionalan!

Iako najpoznatiji po originalnom švicarskom vojnom nožu, Victorinox ove godine slavi 25 godina postojanja na tržištu ručnih satova pa je za ovogodišnji sajam posvećen satovima (Basel World 2014) najavio potpuno novi Dive Master model u kućištu od titana s automatskim chronograph mehanizmom.
Victorinox Dive Master 500 Chronograph Limited Edition već je unutar tvrtke dobio nadimak “švicarski vojni nož” u kategoriji ronilačkih satova, a to zbog toga što nudi roniocu gotovo sve funkcije koje su potrebne tijekom ronjenja.
Kućište od spomenutog titana dodatno je pjeskareno kako bi se dobio mat efekt, a monokromatski brojčanik sive boje sadrži velike količine iluminacije, koja je osim na indikatorima i kazaljkama prisutna i na chrono sub-dialovima. Prvih 20 minuta na brojčaniku i luneti također je osvijetljeno različitim bojama, što može odlično poslužiti kod mjerenja dva nezavisna vremenska intervala. Uz standardni prikaz vremena chronograph može mjeriti vremenske intervale do 12 sati prikazane na sub-dialu. Na lijevom boku kućišta integriran je helijski ventil, a vodootpornost je zajamčena do 500 metara dubine. Mehanizam vidljiv kroz safirno staklo na poleđini sata je ETA 2894-2.
Početak prodaje očekuje se ovo ljeto, a cijena bi trebala biti oko 2500 eura.

+ posts