Vertical Blue nedavno je objavio kako je pandemija Covida-19 utjecala na raspored serije svjetskih natjecanja u freedivingu.

“Kako svi, bez sumnje, u svakom kutku Zemlje proživljavamo nevjerojatne promjene zbog ove pandemije, a situacija se neprekidno mijenja, i svjetska freediving natjecanja podložna su tom utjecaju. Neke zemlje sada pokušavaju ponovo pokrenuti normalne aktivnosti zadržavajući preventivne mjere borbe protiv virusa.”, izjava je koju prenosimo. Kao rezultat toga Freediving World Series Committee ažurirao je raspored natjecanja.

Tako je Kup Kariba u Roatánu (Honduras) otkazan je za ovu godinu, a prvi će se put održati kao FWS događaj u svibnju 2021. godine.

Europski kup u Kalamati u Grčkoj još je zakazan za rujan, ali ako se otkaže CMAS svjetsko prvenstvo 2020. u Turskoj, datumi Europskog kupa mogu se premjestiti na kraj rujna.

Vertical Blue na Bahamima još je planirana za početak studenoga. Datumi Europskog kupa i Vertical Bluea bit će preliminarno najavljeni do 14. lipnja.

Red Cup u Sharm el Sheikhu u Egiptu je “na čekanju” s datumima koji su ovisni o razvoju ostalih događaja, a možda će morati biti i otkazan za ovu godinu.

Kako bi osigurali da svi freediveri imaju dovoljno vremena za treniranje i dogovore o putovanjima, Freediving World Series Committee objavit će potvrdu o konačnim datumima svakog događaja najkasnije dva mjeseca prije održavanja samog događaja.

+ posts