Ronilački satovi nekako su uvijek tradicionalni, vežu se za slavnu prošlost, no novi model tvrtke Nove roniocima nudi moderan ronilački sat. Njihov model Marine zapravo je nadograđena verzija Rocketeer-a koja zadržava svoj elegantni, ukošeni, geometrijski dizajn, a istovremeno uključuje napredne mogućnosti koje su potrebne da bi ovaj model bio dobar suputnik na putovanju u modre dubine.

Ovaj ronilački sat utjelovljuje bit modernog vremena i profinjenosti pa služi kao moderan dodatak na kopnu i pouzdan prijatelj za ronjenje. S preciznošću i inovativnošću u svojoj srži model Nove Marine ponosno stoji kao alternativni izbor, moglo bi se reći usamljeni glas u poznatom švicarskom urarstvu koji se nada da će ga se čuti među svim tim pričama o retro i vintage stilovima.

Ronilački okvir ovog sata upotpunjen je s dvanaest Super Luminous markera, inspiriran modelom Nove Atlantean. Iako je okvir fiksan, ima inovativni unutarnji prsten koji se može rotirati pomoću krunice koja se navija na položaj na dva sata.

Snaga ovog sata je u svakom njegovom elementu uklopljenom u kućište od nehrđajućeg čelika koje ga čini maksimalno izdržljivim. Promjer kućišta je 41,5 milimetar da bi sat bio privlačan i široj publici.

Simfonija svjetla i sjene krasi brojčanik s najvišom ocjenom švicarskog Super-LumiNova C3 pa Marine ne pokazuje samo vrijeme, on ga osvjetljava. Svjetlucavi sjaj zapravo je vodič za ronioce kroz najmračnije dubine i najtamnije noći osiguravajući da je vrijeme uvijek nadohvat ruke bez obzira na to gdje se nalazite ili koliko je u dubinama mračno.

Sat koristi dvostruko zakrivljeni safirni kristal kako bi se poboljšala vidljivost brojčanika i istaknuli detalji na brojčaniku, a slična dvostruko zakrivljena stražnja strana kućišta od safirnog kristala omogućuje pogled u dušu Nove Marine prikazujući švicarsku inovaciju koja vozi svake sekunde.

Uz preciznost u svojoj srži, njegovo srce kuca zahvaljujući švicarskom automatskom mehanizmu, pouzdanom calibre SW200 s rezervom snage do 41 sat.

Krunica je upotpunjena crvenim aluminijskim prstenom koji označava njezin status zaključavanja. Kada se krunica odvrne crveni prsten postaje vidljiv signalizirajući da se unutarnji prsten može podesiti u oba smjera. Nakon postavljanja brojača minuta na unutarnjem prstenu korisnik može zavrnuti krunicu natrag na mjesto sve dok crveni prsten više ne bude vidljiv, osiguravajući da su i unutarnji prsten i krunica sigurno zaključani. Ovaj indikator zaključavanja također je prisutan na krunici za podešavanje vremena na poziciji četiri sata.  

Narukvica je izmjenjiva, a produljiva ronilačka kopča omogućuje brzu prilagodbu dužine narukvice za nošenje sata na mokro ili suho ronilačko odijelo. Dvostruki sustav krunice na zavrtanje i vodootpornost do 200 metara dokaz su neustrašive prirode ovog modela koji naprosto poziva da zaronite i isprobate ga, a cijena je zaista prihvatljiva i kreće se oko 850 eura.