Za 2017. godinu Mares je predstavio poboljšane verzije svojih poznatih modela mokrih ronilačkih odijela.

Tako su sada modeli Mares Pioneer i Mares Flexa dostupni u novim izvedbama s unaprijeđenim karakteristikama koje će roniocima omogućiti nesmetano uživanje u omiljenoj rekreaciji.

Mares Pioneer izvorno je predstavljen 2011., a ovogodišnja izvedba, osim vizualnih, donosi i neka funkcionalna poboljšanja. I ovaj model bit će dostupan u dvije različite varijante, kao i prethodni, ali su dizajneri unaprijedili neke dijelove odijela pa sada ovratnik ima zatvaranje “čičak” trakom otpornom na habanje kako bi se spriječilo oštećivanje neoprena, a i svi ostali zatvarači zaštićeni su neoprenskim preklopom. Na desnom boku je i mali D ring predviđen za kapuljaču (kad ju ne koristite), a naravno, i kapuljača je dobila nove značajke. Na njoj su sada poboljšani otvori na uškama za lakšu kompenzaciju te sprečavanje napuhavanja kapuljače. Odijelo je oblikovana tako da jamči maksimalnu udobnost za ronioce bilo koje fizičke građe, a ograničavanje pokreta pod vodom svedeno je na minimum. Mares Pioneer dostupan je u sedam milimetarskoj izvedbi za hladnije vode i ta je verzija dizajnirana s plavim detaljima, dok je verzija s crvenim detaljima pet milimetarska i namijenjena je umjereno hladnim vodama. Naravno, obje verzije dostupne su u muškoj i ženskoj varijanti.

Mares Flexa odijela također su dobila nekoliko estetskih, ali i funkcionalnih poboljšanja. Nova linija maksimalno je posvećena udobnosti tijekom ronjenja, a dostupna je u tri varijante: plavoj za hladne vode, crvenoj za umjerene vode te bijeloj za tople zarone. Novi, visokokvalitetni materijali korišteni u proizvodnji ovih odijela maksimalno će zaštititi kritične točke na kojima se ronilačka odijela najčešće habaju, a zgodan dodatak je i veliki odvojivi džep na desnom boku u koji možete odložiti rukavice, kapuljaču ili nešto slično. Doduše, džep se prodaje odvojeno od odijela. Sve tri varijante Mares Flexa odijela izrađena su od ultra elastičnog, ali čvrstog materijala pa će pokreti pod vodom biti potpuno prirodni i lagani, a to je upravo ono što je rekreativnim roniocima od presudnog značaja. Manžete na vratu, rukama i nogavicama odlično su dizajnirane i prianjaju savršeno, ali bez stezanja, a toplinska izolacija je na visokoj razini. Mjesto na rukavima na koje dolaze ronilački instrumenti posebno je pojačano te ima dio za prihvat (učvršćivanje) instrumenata i nalazi se na oba zapešća. Zanimljivo, odijelo Mares Flexa dostupno je i u četiri milimetarskoj “shorty” izvedbi za ronjenju tropskim uvjetima, a taj model ima i integriranu kapuljaču.

+ posts