Ako je neki prestižni proizvođač satova trebao predstaviti novi ronilački model to je zasigurno francuski Bell & Ross.

Naime, prošlo je punih deset godina od njihovog prošlog ronilačkog modela, a taj je također predstavljen deset godina nakon prethodnika. Prvi ronilački model brenda Bell & Ross bio je Hydromax iz 1997. godine, a radi se o satu čija je vodootpornost nevjerojatnih jedanaest kilometara. Razvijen je u suradnji s tvrtkom Sinn i punjen je uljem kako bi izdržao ekstremni tlak. Deset godina kasnije, 2007. godine, predstavili su model Bell & Ross BR02 koji je također privukao golemu pažnju javnosti, a posebice se isticao dizajnom. Ovogodišnji model na tragu je slavnih prethodnika, a izvedba, preciznost obrade i dizajn zasigurno će plijeniti pozornost.

Promjer poliranog čeličnog kućišta novog modela je 42 milimetra, a bočno s desne strane ističe se krunica i mehanizam za zaključavanje što ga vizualno ga čini većim. Ronilački prsten jednosmjerno je rotirajući sa skalom na aluminijskom umetku. To je za današnje standarde pomalo egzotično, budući da sada većina proizvođača koristi keramički umetak na ronilačkom prstenu. Zakrivljeno safirno staklo premazano je antireflektirajućim premazom, a oznake na brojčaniku, ronilačkom prstenu i kazaljkama SuperLuminova premazom. Tako je sve važne parametre u mraku moguće jasno očitati s udaljenosti od oko 25 centimetara. Mehanizam koji pogoni ovaj sat samonavijajući je Bell & Ross caliber BR-CAL.302.

Bell & Ross BR03-92 Diver dolazi na crnoj gumenoj narukvici ili rastezljivoj sintetičkoj narukvici s čeličnom kopčom. Ukupna izvedba i tradicija proizvođača jamči pouzdanost i u ekstremnim uvjetima pa svakako možemo reći da se radi o ronilačkom instrumentu koji je namijenjen profesionalcima. Treba naglasiti i da je sat otporan na utjecaj magnetnog polja, udarce i prodor vode do dubine od 300 metara.

+ posts