Nestali ronioci proglašeni mrtvim

241

Nakon velikog požara koji je zahvatio MV Hurricane Red Sea u blizini grebena Elphinstone o kojem smo već izvještavali, stižu tužne vijesti.

Naime, u trenutku izbijanja požara 12 ronilaca sudjelovalo je na brifingu na brodu, dok su trojica britanskih ronilaca očito odlučila ne roniti tog jutra pa nisu bili na brifingu. Ozbiljnost požara nalagala je trenutačnu evakuaciju pa je 12 ronilaca i 14 članova posade (uključujući kapetana i dva ronilačka vodiča) odmah evakuirano na drugo plovilo u blizini, a trojica britanskih ronilaca ostala su na brodu.

Uskoro je organizirana potraga za nestalim Britancima, ali nisu pronađeni. Stoga je operater koji je koristio plovilo i organizirao ovaj ronilački safari Crvenim morem danas priopćio da s velikim žaljenjem i teška srca moraju objaviti da je troje njihovih cijenjenih ronilačkih gostiju koji nisu sudjelovali na ronilačkom brifingu (rano ujutro 11. lipnja) poginulo u tragičnoj incident. Obiteljima i prijateljima izrazili su sućut te dodali da su njihove misli s tragično stradalim roniocima i njihovim obiteljima.

+ posts