Nautilus LifeLine

131

Mali uređaj prikvačen za Vaš BCD brine se o tome da ne ostanete usamljeni nakon izrona.

Novi Nautilus LifeLine Marine Rescue GPS dvostruko je manji od prethodnog modela, a zadržao je sve funkcije koje su roniocima neophodne u kriznim situacijama. Tako su sada dimenzije uređaja 75x97x39 milimetara, a masa je 131 gram s baterijama.

Sigurno ste već čuli priče kako je neki ronilac nakon izrona ustanovio da je “sam na pučini” ili predaleko od matičnog plovila i ne može ga dozvati, a možda ste i sami iskusili sličnu situaciju. Da Vam se takvo nešto nikada ne dogodi brine se Nautilus LifeLine. To je uređaj koji ujedinjuje GPS odašiljač i VHF signale i omogućuje unesrećenom ili izgubljenom roniocu da pozove u pomoć najbliže plovilo, dok će GPS odašiljač poslati točne koordinate ronioca. Nakon izrona, u kritičnoj situaciji, jednostavno otvorite poklopac i uklonite zaštitnu kapicu te pritisnete crveno dugme. Svi brodovi u krugu od 34 milje bit će obaviješteni da ste u nevolji i imat će Vašu GPS poziciju uz odstupanje manje od dva metra.
Vodootpornost uređaja sa zatvorenim poklopcem zajamčena je do 130 metara dubine, a kada na površini otvorite poklopac uređaju ne smeta prskanje vode. Ne treba mu nikakvo posebno održavanje. Samo ga prikvačite za BCD i zaboravite na njega narednih pet godina! Nakon toga zamijenite baterije, uvjerite se da je sigurnosna brtva ispravna i suha i zatvorite ga za idućih pet godina…
Uz Nautilus LifeLine moderna pomorska sigurnosna tehnologija postala je dostupna i rekreativnim roniocima, pružajući dodatnu sigurnost u vodi i na površini, a cijena te sigurnosti je oko 150 eura.

+ posts