Najveći podvodni tematski park

96

Bahrein, otočna država u jugozapadnoj Aziji postala je dom najvećeg podvodnog tematskog parka. Tematski park obuhvaća ukupnu površinu od 100.000 kvadratnih metara, a najveću pažnju ronilaca svakako će privući potopljeni Boeing 747.
Ronilačka je lokacija smještena nedaleko Međunarodne zrakoplovne luke Bahrain i za sada drži titulu lokacije s najvećim namjerno potopljenim zrakoplovom. “Umirovljeni”, odnosno povučen iz prometa, Boeing 747 sa svojih je 70 metara veličanstveni središnji dio parka, a u neposrednoj blizini ovog gorostasa možete pronaći i jednako impresivnu repliku tradicionalne kuće bahreinskog trgovca biserima te strukture jedara. U budućnosti projekt pretpostavlja prateće potopljene brodove, galeriju skulptura i “grebenaste kuglice” koje će pospješiti nastajanje i rast koraljnih grebena te pružiti održivo stanište morskom životu.
Bahrein ima za cilj uključivanje međunarodnih standarda zaštite okoliša kao ključnu strategiju na području ekološkog turizma i očuvanja morskih divljih životinja. Ronioci će moći rezervirati ronjenje u tematskom parku putem bilo kojeg od registriranih ronilačkih centara navedenih na njihovim službenim stranicama (LINK: https://divebahrain.com). Navedeni centri sudjelovali su u orijentacijskom ronjenju kako bi se upoznali s ključnim pravilima i propisima, pripremajući se za organiziranje izleta u park i nude sigurno i ugodno iskustvo kakvo svaki ronilac i priželjkuje.

Website | + posts