Ovaj lagan, ali moćan podvodni skuter ekipa iz Sublue Techa dizajnirala je za freedivere, SCUBA ronioce te sve druge entuzijaste zaluđene vodenim sportovima, ali i za sve one koji su jednostavno željni zabave na odmoru.

Na tržištu ga je moguće pronaći već za 350 američkih dolara. Njime je moguće postići najveću brzinu 5.56 kilometara na sat zahvaljujući dvama moćnim propelerima, a podoban je za ronjenje do dubine od 40 metara. WhiteShark MIX ima mnoge prednosti. Osim što je manji i lakši (samo 2,5 kilograma) od klasičnih podvodnih skutera, čak je i brži, jeftiniji, tiši, a ni trajanje baterije nije kraće od uobičajenih rekreativnih podvodnih skutera (oko jedan sat u punoj upotrebi).

Pokreće se tako što objema rukama istovremeno pritisnete narančasti gumb te se zaustavljate puštanjem istog. Također se ne morate brinuti ni da ćete ga izgubiti ako ga ispustite jer ima neutralnu plovnost. Za potpuno punjenje baterije potrebna su dva sata, a praćenje baterije omogućeno je pomoću pet lampica koje se jedna po jedna gase kako se baterija prazni tako da uvijek znate koliko još možete uživati u vožnji. Potpuno je siguran i za djecu zahvaljujući posebnoj košari na propelerima koja onemogućava guranje prsta ili pak drugog predmeta u propeler. Dovoljno je tih da ne uznemiruje morska stvorenja, a možete ga koristiti i u tropskim i u polarnim vodama budući da podnosi temperaturu od minus 20 do plus 50 stupnjeva Celzijusa. Još jedna prednost ovog skutera jest to što sa svoje donje strane ima držač za ugradnju (pričvršćivanje) GoPro kamere kako bi vaše podvodne avanture bile prikladno zabilježene.

https://www.youtube.com/watch?v=q2VojoVSXZw

+ posts