Najbolje fotografije majstora iz Dubaija

24
foto: Ali Bin Thalith

Fotografije koje vidite u našoj galeriji djelo su Ali Bin Thalitha, fotografa koji je odrastao na obalama Dubaija.

Thalith, čiji su otac i djed bili ronioci na bisere, proveo je većinu svog djetinjstva u vodi ili gledajući filmove Jacques Cousteaua, a kasnije je postao fotograf specijalizirajući se za podvodne snimke.
Opisujući plivanje sa slonovima kraj Andamanskog otočja u Indijskom oceanu kazao je kako se radi o “zastrašujućem trenutku, ali jednom od najboljih iskustava koje sam imao”. Prvu kameru dobio je s 18 godina, ali nije kombinirao snimanje i ronjenje idućih 10 godina, dok mu njegov brat nije predložio da snimi gazele koje plivaju u blizini otoka gdje je radio. “Čekao sam i čekao i jedan dan, vrlo rano ujutro, negdje između 20 i 30 gazela plivalo je između otočja. Tu sliku bilo je teško napraviti. One su odlične plivačice”, opisuje. 

Thalith je sada objavio kolekciju svojih najboljih fotografija dio koje možete vidjeti u našoj galeriji. “Jedna od mojih omiljenih lokacija za ronjenje je Sipadan u Maleziji. Tamo je nastala slika s gušterom – jedan mladi vodeni gušter poželio se odmoriti na našoj opremi”, prepričava Thalith.
Njegove slike svakako su pravi odmor za oči, stoga – uživajte!

+ posts