Morske pse tigrove nikada nisu smatrali sitničavima, ali znanstvenici u SAD-u su se iznenadili kad su otkrili jedinke ove vrste kako love kopnene ptice kao što su vrapci, djetlići i golubovi. 

Marcus Drymon s Državnog sveučilišta Mississippi i njegov tim uhvatili su 105 morskih pasa dužine oko jednog metra u Meksičkom zaljevu. Kako bi bolje proučili ovu temu, brzo su ispumpali želudac morskih pasa na svoj brod, prije nego što su ih vratili u more. Utvrđeno je da četrdeset i jedan morski pas ima djelomično probavljene ptice u želucima. One su poslane u laboratorije muzeja Field u Chicagu na analizu kako bi uspoređujući DNA sekvence u tkivima s bazama podataka DNA ptica odredili vrstu.

“Niti jedna od njih nije bila galeb, pelikan, kormoran ili bilo koja vrsta morske ptice”, rekao je Drymon. “Sve su to bile kopnene ptice. Morski psi tigrovi će vidjeti lagani obrok i ugrabiti ga, ali bio sam iznenađen kad sam saznao da su jeli ptice pjevice, pretpostavio sam da će to biti morske ptice”, rekao je Kevin Feldheim, istraživač i koautor novog istraživanja objavljenog na području ekologije. Istraživanje tvrdi da je ovo prvi dokaz da morski psi jedu kopnene ptice koje lete iznad Meksičkog zaljeva tijekom svoje migracijske sezone. 

“U svakom slučaju, vrijeme kada su morski psi pojeli kopnene ptice poklopilo se s vrhuncem viđenja ptica s naše obale”, rekao je Drymon. “Morski psi brinu se o pticama pjevicama koje imaju problema s letenjem preko oceana”, dodao je Feldheim. “Tijekom migracije već su iscrpljene, a onda se umore ili padnu u ocean tijekom oluje. “Rekao je da su one atraktivniji plijen od morskih ptica koje su bolje opremljene za obavljanje posla na moru i iznad njega. Dakle, mogli bismo zaključiti da morski psi ne samo da održavaju morski ekosustav dobro održivim, već pomažu i kopnenim ekosustavima i provode selekciju održavajući na životu samo najjače i najsposobnije jedinke ptičjeg svijeta.

+ posts