Znanstvenici su ostali zbunjeni pronalaskom misterioznih, pravilno raspoređenih rupica na dnu Atlantika.

Naravno, odmah se postavljaju razna pitanja i teorije o nastanku tih rupa. Neki tvrde da su ih napravili vanzemaljci, neki su skloni tezi da su ih napravili rakovi, ali treba znati da se nalaze na dubini većoj od dva kilometra!

Niz tajanstvenih rupa raspoređenih u pravilnom uzorku na dnu srednjeg Atlantika na dubini od 2,54 kilometra snimljeno je podvodnim robotskim vozilom koje je mapiralo ocean i prikupljalo podatke o neistraženim dubokim predjelima Atlantika.

Iako rupe izgledaju gotovo kao ljudske ruke, male hrpe sedimenta oko njih sugeriraju da su iskopane, a istraživači su pokušali zaviriti u njih kamerom na ROV-u i probušiti ih dodatnom, ali alatima na ROV-u nisu mogli ništa od toga. Čak nisu ustanovili ni jesu li te rupe povezane ispod površine.

Nakon podrobnije analize znanstvenici su shvatili da su takve zagonetne rupe snimljene i prije 18 godina na sličnoj dubini u Atlantiku te da su istraživači i tada bili skloni tezi da su te rupe rezultat djelovanje nekog nepoznatog stvorenja.

Znanstvenici su sada uputili apel roniocima i široj javnosti da iznesu vlastite ideje o tome kako su te rupe nastale.