Mirela Kardašević ima 11 medalja sa svjetskih prvenstava u ronjenju na dah (četiri zlata, četiri srebra i tri bronce), ali na sljedeće Svjetsko prvenstvo neće ići jer Hrvatski ronilački savez našu najuspješniju sportašicu u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju!

Iako je Mirela postavila i novi svjetski rekord na Svjetskom kupu u turskom Kasu u disciplini CNF zaronom na 75 metara dubine, Hrvatski ronilački savez potpuno ignorira Mireline uspjehe i nastavlja s ustaljenom praksom uništavanja ronjenja u Hrvatskoj. Naime, Hrvatski ronilački savez Mirelu nije prijavio na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od prvog do osmog listopada!

Inače, zaronom na dubinu od 75 metara bez peraja u Kasu Mirela je postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i na bazenskom svjetskom prvenstvu. Naime, i na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju ove godine Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda. U disciplini DYNB osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 metara, a u disciplini DYN preronila je 275 metara čime je osvojila još jedno zlato i postavila novi svjetski rekord. Tako je Mirela trenutačno jedina žena na svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini!

No, za Hrvatski ronilački savez to očito nisu dovoljno dobri rezultati za poslati Mirelu na Svjetsko prvenstvo. Čelnici tog saveza već godinama love u mutnom i za sada im dobro ide – nisu smijenjeni!