Mini B Sport 10

131

Prošlo je nekoliko godina od kada je tvrtka Mini B predstavila svoj proizvod za ronjenje “sve u jednom” pod nazivom “Mikro B”.

Iako je tada predstavljao inovaciju (čak su neke specijalne policijske jedinice kupile po nekoliko primjeraka), ograničenja koja su bila prisutna sprečavala su veću komercijalizaciju ovog sustava. Naime, s tim sustavom bilo je moguće roniti samo do devet metara dubine, a količina komprimiranog zraka u spremniku bila je dostatna tek za kratkotrajne urone. Zapravo se radilo o sustavu namijenjenom hitnim intervencijama “u plićaku”.

Današnji sustav “Mini B Sport 10” raspolaže s nešto većim mogućnostima te je shodno tome i pronašao primjenu u mnogim situacijama, pa čak i u rekreativnom ronjenju na manje zahtjevnim uronima. Radi se o praktičnoj “torbi” unutar koje je smještena 10 litarska (300 barska) ronilačka boca na koju je priključen regulator, a integriran je i kompenzator plovnosti, oktopus i konzola pa je to zapravo sve što vam treba za siguran uron (naravno, uz dodatak ronilačkog odijela, maske, olova i peraja). Dizajniran je tako da pristaje na svaka leđa, neovisno o veličini ronioca, a namijenjen je rekreativnom ronjenju i čini izuzetno praktičan, jednostavan i pouzdan “sve u jednom” sustav za ronjenje.

Ronilački centri i safari brodovi koji su opremljeni “Mini B Sport 10” sustavom koriste ga za probne urone, ali i za prave rekreativne urone na manje zahtijevnim lokacijama do 18 metara dubine.