Maurice Lacroix predstavio je svoj prvi ronilački sat s brončanim kućištem. Čini se da je brončano kućište na ronilačkom satu postalo nezaobilazan trend.

Gotovo da nema poznatijeg proizvođača koji u svom portfelju nije predstavio barem jedan brončani ronilački sat, a uz takve primjerke redovito idu i nešto manja kućišta. Tako je i ovaj brončani Maurice Lacroix predstavljen s kućištem promjera 43 milimetra.

Ono što je pomalo nezgodno kod ovog modela je integrirani držač za remen pa je jedina opcija za zamjenu remena originalni koji se nudi u dvije varijante, 25 milimetarski silikonski u zelenoj boji, ili kožni u smeđoj boji, oba s umetnutim brončanim logotipom.

Od ostalih karakteristika tu je safirno staklo s antireflektirajućim premazom, jednosmjerno rotirajući ronilački prsten i samonavijajući mehanizam ML Caliber 115 s rezervom snage od 38 sati i dodatnom funkcijom datuma.

Maurice Lacroix Aikon Venturer Bronze proizvodi se u ograničenom izdanju od 500 primjeraka i svi imaju isti zeleni brojčanik, što je, s obzirom na kućište, logičan izbor boje. Vodootpornost je zajamčena do 300 metara dubine, a cijena je oko 2500 eura.

+ posts