Ako pogledate unatrag, vjerojatno ćete se sjetiti da ste već naišli na neke neobične rituale parenja. Svi ćemo se složiti kako su neki od naših modernih fetiša pomalo bizarni. Međutim, svi su oni nula u usporedbi s nekim ritualima parenja nekih parova koji nastanjuju naše oceane. 

Morski zekani, vrsta morskog puža, su hermafroditi. Pa kako se pare? Prije svega, oni se udružuju u skupinama stvarajući lanac za parenje. Onaj ispred, ponaša se kao ženka onome koji stoji iza njega. Pa da, njihov ritual parenja sastoji se od divovske orgije morskih puževa. Mi o tome više ne želimo razmišljati, a vi slobodno gledajte i učite putem videozapisa Nat Geo Wild-a: 

Morski konjic često se smatra najzgodnijim morskim stvorenjem, unatoč činjenici da su pomalo čudni. Nismo sigurni da bismo njihov ritual parenja nazvali slatkim, ali sigurno pokazuje posvećenost. Morski konjici će plesati jedni s drugima, držeći se za repove i plivajući njuškom do njuške dok mijenjaju boje. To je divno, zar ne? Osim što to rade osam sati, sve dok mužjak ne zatrudni. Da, dobro ste pročitali. 

Muške napuhače grade podvodne krugove na pješčanom dnu oceana kako bi privukle ženke napuhače. Mužjacima su potrebni sati da stvore ove zamršene dizajne koristeći svoje peraje. Jednom kada se pare, ženka odlaže jaja u sredinu kruga. 

Ovo je možda jedna od najčudnijih predigri dosad. Neko razdoblje znanstvenici nisu mogli pronaći muške ribe udičarke. Mužjaci su prošli nezapaženo jer se fizički vežu za ženke! Ono što se događa je da se mužjak rodi bez probavnog sustava. To znači da će tek rođeni mužjak ribe umrijeti ako brzo ne nađu ženku u koju će se fizički stopiti, što je zastrašujuće i neobično romantično (zajedno zauvijek!). Mužjak završava gubitkom dok je još vezan za ženku, a kad je ženka spremna za reprodukciju, koristi njegov “muški dodatak” koji je još uvijek zalijepljen za njezino tijelo (grubo!) kako bi oplodila vlastita jaja. 

Pseudobiceros bedfordi iliti “crv perzijski tepih” je vrsta hermafroditskog morskog crva koji dolazi opremljen s dva penisa. Kad se par ovih crva susretne, oni imaju penise poput mačeva, a svaki ga pokušava “uvaliti” drugome kako bi pokušao ubrizgati spermu izbjegavajući oplodnju.

+ posts