Ljeto u Popovači počelo je ronjenjem u sklopu projekta Pogled u plavo pa su brojni građani, posebno djeca, uživali u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža. Projektu su se priključile i brojne sportske organizacije, a sudjelovali su u i “Prstići” iz NK Moslavac koji su došli organizirano na svoj prvi zaron.

Povodom dana Grada Popovače uz bogati i zanimljiv program Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače omogućili su svojim sugrađanima i svim posjetiteljima Popovače da besplatno zarone već četvrtu godinu za redom na glavnom gradskom trgu u kontroliranim uvjetima s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja. Projekt Pogled u plavo ima za cilj promovirati Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, a manifestacija postaje sve poželjnija i kontinentalnom dijelu Hrvatske.

“Izuzetno nas raduje što smo i ove godine ugostili ‘Pogled u plavo‘ u Popovači i kroz ovu manifestaciju obogatili ljetni program za naše građane i posjetitelje Popovače”, rekao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković te naglasio kako Grad Popovača puno očekuje od kontinentalnog turizma s obzirom na tradiciju vinograda i klijeti te istaknuo “Moslavački Škrlet” koji se nalazi na zavidnoj vinskoj karti Republike Hrvatske, a ujedno je naglasio kako je i Lonjsko polje netaknuti dio prirode koji u budućnosti očekuje veliki broj posjetitelja te ima veliki potencijal za razvoj kontinentalnog turizma.

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi te zaronom u bazen “Pogleda u plavo” posjetitelji su uživali u razgledavanju podvodne izložbe fotografija Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvarnom doživljaju dubine, a prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

“Trudimo se organizirati što više aktivnosti za naše građane pa tako i četvrti ‘Pogled u plavo‘ koji je vrlo uspješna manifestacija, a okuplja veliki broj zainteresiranih za ronjenje i promiče sportske vrijednosti zdravog života. Osim toga, imamo i brojne druge sadržaje, a ove godine i  proslavu dana Grada Popovače te različite zabavne programe za djecu i manje koncerte”, istaknuo je Lovro Miklaužić, zamjenik gradonačelnika Grada Popovače.

Za sigurnost ronilaca početnika brinuli su se instruktori ronjenja PSS asocijacije Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

“Nikad nisam ronio s bocom i baš mi je bilo jako lijepo i zabavno, vidio sam i školjke, a i jako neobično je disati pod vodom”, rekao je osmogodišnji Marko iz Popovače. Projekt Pogled u plavo održao se u organizaciji Agencije Promocija ronjenja i pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu kao i medijski pokrovitelj projekta Narodni radio.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Promocije ronjenja, dok su medijski pokrovitelji projekta SCUBAlife magazin, web portal Morski.hr i Gorgonija.com.

+ posts