Kinoshita i Trubridge – pobjednici VB-a 2015

117
foto: Daan Verhoeven

Nakon devet natjecateljskih dana završen je “Vertical Blue 2015”, prestižno natjecanje ronilaca na dah na Bahamima.

Vrhunski sportaši iz 13 zemalja svijeta od 27. travnja do 07. svibnja 2015. odmjerili su svoje snage u dubinskim disciplinama u poznatom prirodnom fenomenu, rupi Dean’s Blue Hole na Long Islandu.
Natjecalo se u tri discipline: ronjenju u dubinu s nepromjenjivom težinom (CWT), ronjenju u dubinu s nepromjenjivom težinom bez peraja (CNF) i slobodnom poniranju (FIM). 

Inače, “Suunto Vertical Blue” slovi kao jedno od najjačih apnejaških natjecanja na koje dolaze najbolji svjetski freediveri kako bi popravili svoje dubinske rekorde pa je tako i ove godine oboreno 28 nacionalnih rekorda.

Najbolja u ukupnom rezultatu ovogodišnjeg natjecanja pokazala se Sayuri Kinoshita sa 286.96 bodova odnoseći zlato u Japan, dok se kao neprikosnoveni kralj dubina potvrdio sam organizator William Trubridge s ukupno 300 bodova i najboljim rezultatom u sve tri discipline: 120 metara u CWT-u, 94 metra u CNF-u i 115 metara u FIM-u. Slijede ih Japanci Tomoka Fukuda i Ryuzo Shinomiya na drugom mjestu te Slovakinja Katarina Linczenyovia i Alejandro Lemus iz Meksika na trećem mjestu.
Sveukupni poredak možete vidjeti ovdje, a kako izgledaju uroni u poznatoj bahamskoj rupi gledajte u sjajnom video uratku službenog fotografa ovogodišnjeg VB-a Daana Verhoevena.

video: Daan Verhoeven

+ posts