Jeste li sigurni da znate kako treba ispravno očistiti svoj kompenzator plovnosti nakon ronjenja?

Uvijek započnite proces čišćenja jačim ispiranjem koristeći svježu vodu. Ovo će ukloniti sve velike komade pijeska i prljavštine, kao i tragove soli.

Napunite kadu svježom vodom, umočite kompenzator nekoliko puta te ga ostavite da se namače nekih pet minuta. Izvucite džepove za utege te ih namočite posebno. Nakon toga izvadite svoj kompenzator plovnosti iz kade te obavite još jedno brzo ispiranje

Usmjerite slabiji mlaz vode prema inflatoru za napuhavanje kompenzatora dok držite gumb za ispuhivanje pritisnutim kako bi se mjehur napunio svježom vodom. Okrećite kompenzator tako da mućkate vodu unutar mjehura. Potom isušite mjehur koristeći ispušni ventil kako bi se i unutarnji dijelovi isprali kako treba.

Provjerite crijevo i ostatak opreme u potrazi za napuklinama i znakovima istrošenosti, provjerite čepove ventila kako biste bili sigurni da su čvrsti, a potom pogledajte ima li poderotina, polomljenih zatvarača ili napuklina na kopčama na sustavu za utege.

Provjerite radi li sve kako treba ponovno umećući džepove za utege, potpuno napušite mjehur i provjerite ima li tragova curenja. Nakon svega toga djelomično napušite vaš kompenzator kako bi poprimio neki oblik te ga stavite da se suši, ali ne izravno na sunce.

+ posts